Voordelen van de Bitcoins

Bitcoins hebben in raptempo naam gemaakt in alle uithoeken van de wereld. Enkele vroege vogels wisten in één klap multimiljonair te worden met een minimale investering en nog altijd stikt het van de goudzoekers. Desondanks blijft de Bitcoin de meest populaire en bekendste cryptocurrency op de markt. Wij hebben voor jullie alle belangrijke voordelen van de Bitcoin hieronder genoteerd!

Geen tussenpartij

Veel personen verkiezen de Bitcoins vanwege de vrijheid die het met zich meeneemt. Bij een online betaling zal er nooit een tussenpartij om de hoek komen kijken, geen bank, geen instantie, helemaal niemand. Dankzij het zogeheten ‘Peer-to-Peer-Netwerk’ zal een gestort geldbedrag letterlijk meteen bij de ontvanger aankomen. Het maakt dan ook niet uit of de ontvanger in een ander land is gevestigd, wat bij banken vaak nog voor extra kosten en een langere verwerkingstijd zal zorgen.

21 miljoen Bitcoins

Er zijn 21 miljoen Bitcoins in omloop, dit aantal staat vast en zal dus nooit hoger uitvallen. Daardoor zal er ook geen inflatie voorkomen, wat bijvoorbeeld wel bij de euro en de dollar voorkomt. Hoeveel een Bitcoin waard is ligt aan één ding, hoe groot is het vraag en het aanbod. Er zal dus ook nooit sprake zijn van politieke inmenging.

Anonimiteit

Bitcoins zijn vrijwel volledig anoniem, wat betalen een stuk veiliger maakt. Leg de zorgen voor de digitale privacy maar opzij, want de Bitcoin is het veiligste betaalmiddel van dit moment. Er is wel één uitzondering, als jij Bitcoins koopt via een bankoverschrijving zullen deze wel aan jouw worden gelinkt.